Premier liga, 19. kolo

Veliki preokret Wolvesa: Adama Traore i Doherty srušili Manchester City!

Devetnaesto kolo Premiershipa je zatvoreno duelom Wolverhamptona  i Manchester Cityja na Molineuxu. Viđeno je dosta uzbuđenja, a na kraju je Wolverhampton slavio pobjedu rezultatom 3:2.

Počelo je užasno za Građane. Igrala se 12. minuta kada je "sijevnula" opasna kontra Wolvesa, Jota ja prebacio Edersona, a golman Cityja napravio faul van svog kaznenog prostora i zaradio direktan crveni karton.

Pep Guardiola je bio primoran izvesti iz igre Segija Aguera i na teren poslati rezervnog golmana Brava.

Ipak, u 21. minuti Mahrez pada u kaznenom prostoru Wolvesa, a VAR odlučuje da je to penal za City. Tek tada nastupa "cirkus".

Sterling izvodi penal, ali Rui Patricio brani. Ipak, ponovo se oglašava VAR i nalaže da se penal ponovi zbog kretanja golmana. Streling ponovo šutira, a Rui Patricio ponovo brani. Ipak, ovaj put se lopta odbija u noge Raheemu Sterlingu koji potom, u 25. minuti, pogađa za 0:1.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:1, a otvaranje drugog poluvremena je donijelo dobru priliku za Wolvese. Ipak, Jotin pokušaj je otišao preko gola.

A onda polukontra Cityja u 50. minuti. De Bruyne upošljava Sterlinga, a Englez prebacuje golmana Wolvesa i pogađa za 0:2.

Činilo se tada da će City lagano privesti posao kraju uprkos brojčanoj inferiornosti, ali samo pet minuta kasnije Adama Traore uzima stvari u svoje ruke, upućuje izuzetno prezican žut ka golu Cityja i postiže lijep gol za 1:2.

Imao je Wolverhampton dobre prilike i nakon postignutog gola, ali promjene rezultata nije bilo sve do finiša utakmice.

Ponovo je Adama Traore igrao glavnu ulogu (čovjek koji je srušio City u prvom ovosezonskom duelu ovih rivala). Sjajni Španac je bezopasnu situaciju pretvorio u asistenciju za gol i to tako što je oduzeo loptu Mendyju i poslužio Jimeneza koji je pogodio za 2:2 u 82. minuti.

Taman kada su svi pomislili da će utakmica završiti 2:2, Jimenez majstorski ostavlja loptu za Dohertyja koji u 90. minuti utakimce pogađa za veliki preokret Wolvesa i pobjedu rezultatom 3:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imali su Wolvesi i sreće u posljednjim trenucima meča pošto je Sterling iz slobodnjaka pogodio preču.

City je ostao na 38 bodova i na trećoj poziciji. Građani imaju 14 bodova manje i utakmicu više od prvoplasiranog Liverpoola, dok im drugoplasirani Leicester bježi bod. Wolverhampton se popeo na peto mjesto i ima 30 bodova.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.