Ima povjerenje

Manchester City donio odluku o Pepu Guardioli

Edmir Škorić

Pep Guardiola je javno priznao da je odustao od trke za naslov prvaka Engleske, a bilo je glasina da bi mogao napustiti Etihad.

Ostalo je još cijelih 19 kola do kraja sezone, no Liverpoolovih +14 djeluje nedostižno za City, a tako misli i Guardiola, koji je priznao da je trka gotova i da njegov tim više ne može do prve pozicije.

Iz Cityja su se oglasili i rekli su da podržavaju Pepa bez obzira što ova sezona nije išla onako kako su svi očekivali.

"Pep ostaje i to uopće nije upitno niti je ikad bilo tema nekih razgovora. Otići će kad klub bude dovoljno jak da može preživjeti takvu promjenu bez većih problema. Dotad će biti trener, a i sam je rekao da ne namjerava otići", rekao je izvršni direktor kluba Ferran Soriano.

Pep je od 2016. godine trener Cityja s kojim je osvojio dvije titule, dva liga kupa i FA Cup. Liga prvaka ostaje najveća želja čelnika Cityja, pa je izvjesno da će se sada okrenuti tom cilju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.