Pep Guardiola ovo u trenerskoj karijeri još nije doživio

I to se sinoć desilo

Pep Guardiola ovo u trenerskoj karijeri još nije doživio

Edmir Škorić

Pep Guardiola obožava posjed i voli da njegove momčadi dominiraju na terenu, ali sinoć to nije bio slučaj.

Manchester City je u okviru 19. kola gostovao Wolverhamptonu i poražen je s 3:2, s tim da je aktuelni prvak u ranoj fazi meča ostao bez isključenog golmana Edersona.

I pored toga je City vodio, ali na kraju je izgubio s 3:2 i sada je tek treći na tabeli s 14 bodova manje od lidera i po mnogima novog prvaka Liverpoola.

U ovom susretu lopta je bila u posjedu popularnih Građana samo 37,8% igre. Ova brojka je najgora za timove Josepa Guardiole na jednoj ligaškoj utakmici tokom njegove trenerske karijere.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rijetko kada je Pepov tim, a vodio je Barcelonu, Bayern i sada vodi City, dopuštao rivalu da ga nadmaši u posjedu lopte, ali jučer je Wolverhampton imao više od 60 posto posjed lopte.

Naravno, sve bi drugačije bilo da Ederson tako rano nije isključen, pa je City s desetoricom teško uspijevao dominirati protiv 11 domaćih nogometaša.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi