Abderrazak Hamdallah zabio 57 golova

Poljak gleda u leđa Marokancu

Lewandowski ipak nije najbolji strijelac u 2019. godini!

Admin Čaušević

Iako je u 2019. bio nezaustavljiv za protivničke odbrane Robert Lewandowski godinu neće okončati kao najboljih strijelac. 

Napadača Bayerna je prethodnog vikenda pretekao marokanski fudbaler Abderrezak Hamdallah koji godinu završava sa 57 golova u svim takmičenjima.

Hamdallah koji nastupa za Al-Nassr iz Saudijske Arabije je u subotu postigao hat-trick protiv Al-Feihe i tako iza sebe ostavio Lewandowskog te ofanzivca Barcelone Lionela Messija.

"Veoma sam sretan što sam uspio postati najbolji strijelac u 2019. godini sa 57 golova", poručio je Hamdallah.

"Ovo je čast za mene i za sve. Hvala timu, posebno saigračima, ne smijem ni zaboraviti navijače Al-Nassra. Radujem se još jednoj uspješnoj godini."

Ovaj 29-godišnjak je ranije ove godine postao rekorder u Saudijskoj Arabiji sa 29 golova u jednoj sezoni, a u novembru se oprostio od reprezentacije Maroko nakon što ga Vahid Halilhodžić nije uvrstio na spisak.

Inače, Lewandowski je u 2019. godini postigao 54 gola, dok je Messi protivničke mreže tresao tačno 50 puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.