France Football izabrao najbolji tim u protekloj deceniji i izazvao brojne polemike!

Mnogi negoduju

France Football izabrao najbolji tim u protekloj deceniji i izazvao brojne polemike!

Francuski list France Football odabrao je najbolji fudbalski tim u protekloj deceniji i pokrenuo lavinu komentara.

Proteklih dana mnogi biraju najbolji tim u deset proteklih godina, a svaki od tih sastava naiđe na brojna negodovanja jer svi imaju nekog igrača kojeg bi ubacili i izbacili iz istog.

Tako je i sa timom kojeg je objavio France Football. Doduše, treba biti pošten pa reći da su neka imena u ovom timu zaista diskutabilna.

Jedan od njih je svakako štoper Liverpoolam Virgil van Dijjk kojeg na najvećoj sceni uopšte nije ni biolo do prije dvije ili tri godine, a nakon dvije dobre sezone zaslužio je mjesto u ovom timu.

Tu je i legenda Real Madrida Iker Casillas čija karijera je u velikom padu od 2015. godine kada je napustio Real i možda je u toj golmanskoj konkurenciji bilo i boljih rješenja.

U napadu je Brazilac Neymar koji po brojnim mišljenjima osim po popularnosti ni po čemu drugom nije zaslužio biti u ovom timu, ali to je opet stvar ukusa i izbora.

Ostatak tima čine samo najveća svjetska imena - Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Xavi, Iniesta, Luka Modrić...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bilo kako bilo, pogledajte i sami ovaj tim i procijenite koliko je adekvatno odabran:

Top Komentari

Don Corleone
Kijelini umjesto Van Dajka definitivno
2 2
Adnanos
Nije nijedan stoper ni blizu Cannevaru, mislim to je jedini covjek koji je kao stoper bio najbolji na svijetu. Sto se tice golmana tu je nedodirljiv Buffon jer je cak do 36 godine bio najbolji. Najduze vrijeme je bio najbolji golman a od 21 branijo je za Italiju i to kakve je jos golmane skino sa te pozicije, Pagliucu i Peruzzia. Tu nema diskucije.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi