Love stari rekord Arsenala

Titula je sve bliže i prvi cilj Redsa, ali mogu li otići toliko daleko da sruše i Nepobjedive?

Edmir Škorić

Liverpool je sve bliže tituli, ali i impresivnom rekordu kojeg drže nogometaši Arsenala.

Londonski Arsenal je pod vodstvom Arsenea Wengera od 2003. do 2004. održao impresivnu seriju od 49 mečeva u prvenstvu Engleske bez poraza.

Trenutno je Liverpool nešto bliži ovoj seriji, iako je još uvijek jako daleko od nje. Kloppova momčad ima 36 uzastopnih mečeva u Premier ligi bez poraza i pokušaće da nadmaši kultnu generaciju Topnika.

Ipak, ako momčad Jürgena Kloppa nastavi u istom duhu i ne izgubi, zanimljivo da bi imala priliku da rekord Arsenala izjednači protiv rivala Manchester Cityja.

City se smatrao glavnim favoritom za titulu, ali Pep Guardiola i igrači su se prošle sedmice predali i poručili da je borba za titulu gotova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsi u narednim mečevima, do spomenutog duela sa Cityjem, u Premier ligi igraju protiv Sheffielda, Tottenhama (g), Manchester Uniteda, Wolverhamptona (g), West Hama (g), Southamptona, Norwicha (g), West Hama, Watforda (g), Bournemoutha, Evertona (g) i Crystal Palacea.

Kloppovi igrači već su srušili mnoge rekorde ove sezone i pokazali su i previše toga, ali ako uspiju da skinu Wengerove "nepobjedive" to će biti nešto posebno. A kako igraju cijelu sezonu, neće biti nikakvo čudo ako se to zaista i desi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.