Topnici konačno slavili

Arsenal srušio Manchester United: Kolašinac upisao asistenciju, pa se ponovo povrijedio

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala konačno su prekinuli lošu seriju i večeras su u derbiju 21. kola Premiershipa na svom terenu pobijedili Manchester United sa 2:0.

Arsenal je odlično otvorio večerašnju utakmicu i poveo već u osmoj minuti. Sead Kolašinac je sjajno probio po lijevo strani i centrirao u sredinu, a na loptu je natrčao Pepe koji pogađa za 1:0.

Topnici su nakon vodstva nastavili s jako dobrom igrom. Pepe je ponovo zaprijetio De Gei s dvadesetak metara, ali je ovaj put stativa spasila golmana Uniteda.

U samoj završnici prvog dijela Arsenal je udvostručio prednost. Nakon kornera i konfuzije u odbrani u petercu Crvenih đavola najbolje se snašao Sokratis koji je zakucao loptu u mrežu i povisio na 2:0.

Početkom drugog dijela Topnici su mogli i do trećeg gola. Odličnu šansu imao je Toreira koji je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali je lopta otišla tik pored stative gola gostiju.

United se u nastavku meča oslobodio pritiska i preuzeo je incijativu na sredini terena. Gosti su zaprijetili u nekoliko navrata, ali je Leno uspio sačuvati svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je ovom pobjedom prekinuo seriju od četiri meča bez pobjede, te je sada na desetom mjesto sa 27 bodova. United je peti i ima četiri boda više od večerašnjeg rivala.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac se vratio u prvu postavu nakon povrede, te je odigrao sjajan meč i upisao asistenciju. Međutim, Kolašinac je ponovo zbog povrede morao napustiti teren nakon 69 minuta igre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.