Nani se prisjetio epizode na Old Traffordu

"Kod Fergusona si mogao i pijan trenirati"

Sir Alex Ferguson tokom svoje karijere važio je za izuzetno strogog trenera. Njegove metode vaspitanja izazivale su veliku pažnju, kako engleske, tako i svjetske javnosti, ali je imao i svoju drugu stranu.

Otkrio je to portugalski fudbaler Nani koji je svojevremeno nastupao sedam godina za Manchester United. I danas kada je u MLS-u tog perioda se rado prisjeća, a posebno pamti dane kada je na trening kod Fergusona smio doći i pijan.

"Kada su posebni dani poput Božića ili Nove godine, niko o tome ne vodi računa u Engleskoj. Za Novu godinu mogao si na trening da dođeš i pijan, trenera to nije zanimalo. To je strana Fergusona koja je znala kako da se ophodi prema igračima. Imao je stav da je to poseban dan i da ne može da zahtjeva previše na taj dan", otkrio je Nani, danas fudbaler Orlando Cityja.

Nani je imao granicu kada su u pitanju izlasci.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikada nisam bio u problemu. Znao sam izlaziti kada je pravi trenutak, recimo, kada dobijem slobodan. Tada bih otišao da se zabavim", dodaje.

Fergusona danas mnogi smatraju jednim od najuspješnijih menadžera u historiji fudbala. Da nije znao kako se ophoditi prema fudbalerima teško da bi na klupi Manchester Uniteda opstao dugih 27 godina...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.