Trener Milana sretan zbog novog pojačanja

Pioli: Jedva čekam da treniram Ibrahimovića

Zlatan Ibrahimović će, kako je bilo i najavljivano, svoju karijeru nastaviti u Milanu.

Šveđanin je danas u poslijepodnevnim satima sletio na aerodrom u Milanu, odakle se zaputio ka San Siru, gdje će obaviti ljekarske preglede i potom potpisati ugovor sa Rossonerima.

Mnogi su uvjereni da će Ibrahimović i sa 38. godina na plećima biti pojačanje za Milan, a njegovom dolasku obradovao se i trener Stefano Pioli.

"Zlatan je ratnik, lider, harizmatični igrač koji je izuzetno odgovoran i ima ogromnu želju da pobjeđuje", rekao je Pioli, prenose italijanski mediji, pa nastavio:

"U stanju je da pokrene cijeli tim, njegov doprinos će biti od velike važnosti. Pomoći će nam. On može sve, zna kako da postavi svoje saigrače, zna dobro da zauzme poziciju i bit će glavna karika u našem napadu", istakao je Pioli.

Pioli je također otkrio kako se prethodnih dana čuo s Ibrahimovićem putem telefona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Razgovarali smo, jako je opušten. Rekao je da jedva čeka da nam se priključi, baš kao što i ja jedva čekam da ga treniram."

Ibrahimović će sa Milanom potpisati šestomjesečni ugovor s opcijom produženja na još jednu sezonu. Sve će ovisiti od toga hoće li se ispuniti određeni uslovi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.