Posao ozvaničen

Koliko mudro rade u Juventusu pokazuju i detalji transfera mladog Dejana Kulusevskog

Admin Čaušević

Juventus je za svega nekoliko dana uspio završiti transfer Dejana Kulusevskog, mladog veznjaka koji je odušio sve na Apeninima u jesenjem dijelu sezone.

Kulusevski je jutros stigao u Torino gdje je obavio ljekarski pregled, a večeras je i stavio paraf na petogodišnji ugovor s Bianconerima.

"Moja 2020. godina nije mogla početi na bolji način. Veoma sam sretan, ovo je veliki dan za menem moju porodicu i sve one koji su radili sa mnom", kazao je 19-godišnjak nakon potpisa ugovora.

Posebno su intersantni finansijki detalji ovog transfera koji najbolje pokazuju koliko zapravo mudro posluje Juventus i zašto je godinama dominantan u Italiji.

Visina transfera je 35 miliona eura s tim da će Stara dama taj iznos isplatiti čak u pet rata. Bianconeri će u junuaru izdvojiti svega pet miliona, dok će ostatak platiti u naredne četiri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kulusevski je do danas bio igrač Atalante, a ove sezone igra na posudbi u Parmi gdje će i završiti ovu takmičarsku godinu. Zanimljivo, Juventus ga je Parmi posudio besplatno.

Inače, visina transfera bi mogla porasti za dodanih devet miliona eura ukoliko igrač rođen u aprilu 2000. godine ispuni određene uslove iz ugovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.