Prvi topnik napustio Plave

Sulejman Krpić pronašao novi klub

Sada već bivši kapiten Željezničara Sulejman Krpić pronašao je novi klub. Naime, Krpić će kako je to i najavljeno, karijeru nastaviti u Južnoj Koreji, tačnije Suwonu.

Jutros je ovaj klub to i zvanično potvrdio, te će Krpić odmah se priključiti svom novom timu i odraditi prvi trening.

Već odavno se špekulisalo da će sjajni prvi topnik tima sa Grbavice na zimu napustiti Plave i Premijer ligu, a sada je to zvanično potvrđeno.

FK Željezničar bi prema nezvaničnim informacijama trebao zaraditi 230.000 eura u vidu obeštećenja. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krpić je u Željezničar stigao na ljeto 2018. godine, a od tada je u dresu Plavih sa Grbavice postigao 31 gol. U međuvremenu je postao i kapiten ekipe.

U dosadašnjoj karijeri, ovaj od danas 29-godišnji fudbaler je bio član još Dinama, Orašja, Sarajeva, Metalca iz Gornjeg Milanovca, Slobode, švedskog AIK-a i iranskog Tractora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.