Legendarni Argentinac otkrio

"Siniša Mihajlović me naučio kako da izvodim slobodnjake dok smo igrali za Sampdoriju"

Endin Čaušević

Legendarni argentinski fudbaler Juan Sebastian Veron u svojoj karijeri bio je poznat po izvođenju slobodnih udaraca, a sada je odlučio otkriti svoju tajnu.

Veron je priznao da je igrač Lazija, Joaquin Correa, tražio od njega savjet kako da izvodi slobodne udarce dok je igrao u Estudiantesu. Correa je sada jedan od najboljih igrača rimskog kluba, ali svoju tehniku iz slobodnjaka još uvijek nije pokazao.

"Sjećam se kada je bio tek dječak zaustavio me na terenu i pitao kako je najbolje da izvodi slobodnjake. Pokazao sam mu u kakvom položaju mu trebaju biti tijelo i stopalo kada udara loptu i stvarno je postao odličan u tome", rekao je Veron.

No, legendarni Argentianc potom je otkrio da on nije izumio takav način izvođenja slobodnjaka već da je to naučio od Siniše Mihajlovića dok su zajedno igrali u Sampdoriji.

"Mene je Siniša Mihjajlović naučio ono što sam rekao Correi i mnogim drugim igračima. Siniša je za mene kao brat. Na prvom treningu sam gledao kako izvodi slobodnjake i svaki put bi zabio gol. Pitao sam ga da i mene nauči i on je to uradio. On je bio jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca koje sam vidio", dodao je Veron.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.