Veron nagovara Iniestu da dođe u njegov klub

Da li će Španac put Argentine?

Veron nagovara Iniestu da dođe u njegov klub

Juan Sebastian Veron je svoju igraču karijeru okončao u domovini, nakon nekoliko godina u Estudiantesu, argentinskom velikanu u kojem je i počeo svoj fudbalski put.

Nekada sjajni veznjak je zvanično kopačke o klin okačio 2017. godine, dok danas obnaša funkciju predsjednika Estudiantesa.

Danas Veron pokušava pronaći pojačanja za svoj tim, a jedno bi mogao biti nekadašnji as Barcelone Andres Iniesta.

Naime, predsjednik Estudiantesa je otkrio da je već bilo razgovora sa Iniestom o potencijalnom dolasku u Argentinu.

"Trenutno ne možemo reći da su u toku pregovori sa Iniestom. Ali, da, razgovaramo", izjavio je Veron za La Oral Deportiva, pa nastavio:

"Pokušaj da se dovede Iniesta je nešto što ljudi neće zaboraviti, bez obzira da li će se transfer realizovati ili ne".

Ključ u nastojanjima argentinskog kluba da dovede Iniestu bi mogao biti blizak odnos veznjaka Estudiantesa (također nekadašnjeg fudbalera Barcelone) Javiera Mascherana i Andresa Iniesta koji je trenutno član japanskog Vissel Kobea.

"To što imamo Javiera je jako važno, ne samo za Estudiantes nego za argentinski fudbal, zbog svega što on predstavlja kao osoba i profesionalac", izjavio je Veron.

Podsjetimo, 35-godišnji Andres Iniesta je na ljeto 2018. napustio Barcelonu i otišao u Japan. Njegov ugovor sa Vissel Kobeom važi do kraja januara 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi