Novi Brazilac stiže u Madrid

Real iz Brazila dovodi novo čudo od djeteta

S. Grebović

Real Madrid je, a gdje drugo nego u zemlji sambe pronašao još jednog mladog i talentovanog igrača.

Nakon što je u ljeto 2018. doveden Vinicius Junior iz Flamenga za 45 miliona eura, te Rodrygo ove sezone za 40 miliona iz Santosa, kolonija brazilskih talenata koji stižu u Real bi se mogla dodatno proširit.

Prema pisanju Marce, Florentino Perez je ozbiljno nanišanio jo jednog brazilskog supertalenta, a riječ je o Reinieru Jesusu.

Ima svega 17 godina i napadač je, a njegova otkupna klauzula u ugovoru s Flamengom iznosi vrtoglavih 65 miliona eura.

Real Madrid planira da istu aktivira već ovog ljeta, čime će se nastaviti podmlađivanje Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Reinierov transfer bi bio klupski rekord za tinejdžera, ali na svjetskom nivou drži ga Kylian Mbappe koji je za 180 miliona eura otišao u PSG.

Reinier bi na ljeto mogao da potpiše ugovor, ali transfer nije ostvariv prije 19. januara 2020. godine, kada će Reinier postati punoljetan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.