Treće kolo FA Cupa

Burnley nije dozvolio iznenađenje, dvije utakmice će se reprizirati

Admin Čaušević

Odigrani su prvi mečevi današnjeg programa 3. kola FA Cupa, a na teren su izašla dva člana Premiershipa. 

Burnley i Peterborough su odigrali izuzetno efikasan meč sa šest golova. Domaći su opravdali ulogu favorita pobijedivši sa 4:2. Vrlo dobar susret za domaće odigrao je Jay Rodriguez sa dva gola.

Do ubjedljivog trijumfa stigao je Millwall. Ekipa iz Londona je na domaćem terenu sa ubjedljivih 3:0 pobijedila Newport. Pogađali su Smith, Mahoney iz penala i Bradshaw.

Birmingham je dugo vodio protiv Blackburna, gosti su izjednačili sredinom drugog poluvremena, da bi Bela u 90. minuti zabio za pobjedu domaćina i prolazak dalje.

Newcastle United nije opravdao ulogu favorita. Svrake su na gostovanju remizirali sa niželigašem Rochdaleom. Gosti su vodili golom Almirona iz 17. minute, a za izjednačenje je zabio Wilbraham u 79. minuti.

Izuzetno uzbudljiv meč su odigrali Rotherham i Hull. Gosti su vodili golom Eavesa, Smith i Vassell su pogodili za preokret, ali je Eaves svojim drugim golom na meču izjednačio. Utakmica je riješena duboko u sudijskoj noknadi kada za trijumf Hulla 2:3 pogađa sjajni Eaves.

Duel Bristola Cityja i Shrewsburyja okončan je rezultatom 1:1 i taj susret će se reprezirati.

Inače, susreti 3. kola FA Kupa igraju se od petka do ponedjeljka su kasnile jedan minut i to iz zanimljivog razloga.

FA je odlučio da na ovaj način skrene pažnju na mentalno zdravlje i žele promovisati zajednicu koja se brine o mentalno oboljelim ljudima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.