Roma je izgubila strpljenje: Kalinić seli u Premiership

Napušta klub u januaru?

Roma je izgubila strpljenje: Kalinić seli u Premiership

S. Grebović

Bivši reprezentativac Hrvatske Nikola Kalinić, već bi od januara mogao zaigrati u novom klubu.

Nikola Kalinić mogao bi se vratiti u englesku Premierligu nakon devet godina i neuspjelih epizoda u Milanu, Atleticu i Romi. Italijanski mediji uveliko pišu da ga je Atletico Madrid, čiji je i dalje zvanično igrač ponudio Newcastleu do kraja sezone s mogućnošću otkupa.

Hrvat trenutno nasupa za Romu koja je po svemu sudeći odustala je od njega kao opcije za napad te će u zimskom prijelaznom roku pokušati angažovati Realovog Mariana Diaza, na kojeg Zidane uopšte ne računa.

Istovremeno se želi riješiti Kalinića i njegove visoke plate, pa ga je stoga Atletico ponudio Newcastleu u Premierligi, kojem očajnički nedostaju pogoci. Svrake su trenutno treča najneefikasnija ekipa lige i moraće popraviti taj segment igre ukoliko žele da i naredne sezone igraju u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kalinić je ove sezone za Vučicu upisao šest nastupa i nije se upisivao u listu strijelaca. Malo je poznato da je već igrao na Otoku i to u dresu Blackburna, za koji je na 44 utakmice postigao sedam golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi