Trijumf Širokobriježana u Sarajevu

HKK Široki slavio u derbiju protiv OKK Spars Realway

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

HKK Široki je u 13. kolu prvenstva BiH savladao na Grbavici OKK Spars Realway rezultatom 64:77.


Široki je kontrolisao rezultat tokom prvog poluvremena. Imao je bh. prvak konstantnu prednost, ali u ljepoti košarke nikako nismo mogli uživati i rezultat nakon prve dionice je bio skromnih 13:14 u korist gostiju.

Ipak, oba tima se šuterski malo bude u drugoj dionici. Široki je i dalje kontrolisao igru, imao je vodstvo tokom ovog perioda i na odmor gosti odlaze sa 11 poena viška, 31:42.

Dvocifrena prednost je tokom treće perioda bila konstantna za Široki. Nakon 30 minuta igre imali su plus 13 (48:61), ali su u posljednjoj dionici dozvolili domaćem timu da se potpuno vrati u meč.

Na krilima Darriona Stronga na nešto više od pet minuta do kraja Spars Realway dolazi na samo minus dva (62:64) i utakmica je bila ponovo otvorena.

Međutim, do potpunog preokreta sarajevski tim nije mogao. Ključne minute meča pripale su gostima koji je na kraju došao do trijumfa u ovom meču.

Kraljević je sa 18 poena predvodio goste, dok je kod domaćeg tima Vrabac ubacio 16.

Prvenstvo BiH, 13. kolo:

Spars Realway - Široki 64:77 (13:14, 18:28, 17:19, 16:16)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars Realway: Zahiragić 3, Vrabac 16, Kamenjaš 9, Buza 8, Đekić 10, Moore 10, Klavzar, Huseinspahić, Grubelič 3, Ilić 2, Polutak 3, Memić.

Široki: Filipović 14, Zubac 2, Karačić 2, Čović 6, Drežnjak 13, Kraljević 18, Čolak 12, Bošnjak, Šušak, D.Drežnjak 7, Damjanović, Batinić 3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.