Velika pobjeda HKK Široki u Beogradu nad Dynamicom
Pobjeda je Širokobriježane podigla na treće mjesto ABA 2 lige (foto: druga.aba-liga.com)

Furiozna završnica Širokobriježana

Velika pobjeda HKK Široki u Beogradu nad Dynamicom

Košarkaši bosanskohercegovačkog prvaka HKK Široki večeras su sjajnom završnicom utakmice protiv beogradskog Dynamica uspjeli slaviti veliku pobjedu od 85:80 u okviru 14. kola ABA 2 lige. 

Široki je u najavi ove utakmice otvoreno najavljivao da u Beograd ne ide s izvješenom bijelom zastavom te se i tako postavio od samog početka u ovom susretu.

Istina, sami početak pripao je domaćem timu koji je bolje otvorio susret i nakon prvih 10 minuta stvorio prednost od 5 poena. Nije se dugo čekao na odgovor Širokog čiji su košarkaši namjestili nišanske sprave i drugi period riješili u svoju korist i na poluvrijeme otišli s prednošću od pola koša. 

Ponovo je Dynamic odigrao odlično u 3/4, dominirao u svim segmentima igre i nakon 26:16 u posljednji period ušao s 9 koševa viška i dobrim šansama za slavlje u ovom susretu. No nisu tako mislili u redovima našeg prvaka. Povukla su tada braća Drežnjak svoj tim ka pobjedi a Široki je u zadnjoj četvrtini ubacio 30 poena, primio samo 16 i proslavio je veliki trijumf koji ga je uz poraze Rogaške i Sutjeske dignuo na treće mjesto ABA  lige nakon 14 kola. 

Spomenuta braća Drežnjak, Mateo i Dario zabili su svaki po 22 poena i donijeli možda najvrijedniju pobjedu našem prvaku u ovoj sezoni. Dobre partije pružili su Kraljević, Karačić i Filipović, svaki sa po 10 poena. Glas s 23 poena najbolji kod Dynamica, Pašajlić je dodao 17.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Dynamic Vip Pay: Pašajlić 17, Glas 23, Đorđević, Beslać 12, Tomašević, Glišić 4, Ostojić 13, Paunović 5, Smiljanić 3, Vujović 3

HKK Široki: Naletilić 6, Kraljević 10, Filipović 10, Čolak 2, Šušak, Karačić 10, Čović, M. Drežnjak 22, D. Drežnjak 22, Damjanović, Batinić 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi