Katalonski derbi

Majstorije Suareza za preokret, ali Kinez je ušao s klupe i šokirao Barcelonu

Edmir Škorić

U katalonskom derbiju Espanyol je ugostio Barcelonu, a na kraju nije bilo pobjednika (2:2).

Barcelona je imala veliku želju i olan da ostvari važna tri boda i vrati se na vrh ligaške tabele, no Espanyol se pokazao kao tvrd orah, pa je uz malo sreće domaćin došao i do boda, što u njihovim duelima sa Barcelonom i nije česta pojava.

Espanyolu je vodstvo još u prvom dijelu donio Lopez, kada je u 23. minuti glavom sjajno pogodio mrežu iza leđa Barcinog rezervnog golmana Neta.

Barca je odigrala jako loše prvih 45 minuta, no u nastavku se probudila i došla do preokreta, a prijesvega zahvaljujući Luisu Suarezu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Urugvajac je prvo lijepo na ubačaj Albe zabio za 1:1, a onda fantastično asistirao rezervisti Vidalu, koji glavom zabija za 2:1 .

Barca je kraj dočekala s desetoricom jer je Frenkie de Jong isključen nakon što je spriječio kontru Espanyola i dobio drugi žuti karton, a u 88. minuti rezervista Wu Lei je sjajno zabio za 2:2 i šok Barce, koja nije uspjela da pobijedi najgoru momčad lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.