Vučević upisao čak 24 skoka

Orlando prejak za Brooklyn, Džanan Musa ponovo dobio priliku za igru

Endin Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su poraženi od Orlando Magica sa 101:89.

Netsi nisu uspjeli da dođu do nove pobjede protiv Orlanda koji je odigrao jako dobar meč. Brooklyn je otvorio dobro utakmicu i nakon prve dionice ovaj tim je vodio sa 22:20.

No, Orlando je u drugoj četvrtini odličnom serijom uspio da napravi dvocifrenu prednost, a na pauzu se otišlo kod rezultata 52:39 za košarkaše Magica.

Netsi se nisu predavali i u trećoj dionici su ponovo uspjeli da se vrate u meč. Košarkaši Brooklyna su ponovo imali egal utakmicu, ali jednostavno nisu imali snage za potpuni preokret.

Orlando je u posljednjih 12 minuta ponovo napravio seriju koju Netsi nisu mogli stići. Na kraju košarkaši Magica su upisali 17. pobjedu ove sezone rezultatom 101:89.

U pobjedničkom timu istakao se Markelle Fultz koji je meč završio sa 25 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok je Nikola Vučević upisao čak 24 skoka, te je još dodao 11 poena i četiri asistencije.

Kod Netsa istakli su se Joe Harris i Spencer Dinwiddie sa po 16 poena. Mladi bh. košarkaš Džanan Musa na terenu je proveo skoro 14 minute, te je uspio da upiše šest poena i doda jednu ukradenu loptu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.