Minnesota nakon produžetka savladala Brooklyn, Džanan Musa ponovo bez minutaže

Domaći slavili sa 122:115

Minnesota nakon produžetka savladala Brooklyn, Džanan Musa ponovo bez minutaže

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su doživjeli novi poraz i to na gostovanju protiv Minnesote Timberwolves sa 122:115.

Netsi ne briljiraju baš u posljednje vrijeme, a ovaj tim poražen je sinoć nakon produžetka od Minnesote sa 122:115. Od početka smo gledali izjednačen meč i ekipe su se smjenjivale u vodstvu, no na kraju su više sreće imali domaći.

Nakon prve dionice Netsi su vodili sa 29:27, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 50:49 za Netse. Brooklyn je jako dobro igrao i u trećoj dionici nakon koje je vodio sa 80:74, ali je potom Minnesota u zadnjoj četvrtini uspjela da izbori produžetke.

Rezultat nakon regularnog dijela meča bio je 103:103. No, u produžetku je Minnesota uspjela da nadigra Netse i na kraju slavi s rezultatom 122:115.

Domaće je do pobjede vodio Shabazz Napier sa 24 poena i osam asistencija, dok je Jarrett Culver dodao 21 poen. Kod Netsa se istakao Spencer Dinwiddie koji je odigrao sjajan meč. Dinwiddie je ubacio 36 poena, te je dodao osam asistencija i pet skokova.

Treba istaći da mladi bh. košarkaš Džanan Musa nije upisao minutažu u sinoćnjoj utakmici.

Promo

Top Komentari

Chupy
Musa ce na kraju zavrsiti u Mc'Donaldsu u Brooklynu. Bolje da je igrao u evropi u bilo kojem od ovih klubova, jos 3-4 sezone i otisao kao formiran igrac tamo. Barci, Realu, Cska, Efesu, Fenerbahceu itd itd Totalno nespreman je otisao tamo. To je isto kad covjek vozi Golfa 5 pa udje u Ferrari i rokne gas do daske, i naravno zavrsi u bankini.
3 0
user1577876331
Da bi neko postao top igrač mora Imati bar malo mozga i odgoja,očito da je rano otišao od kuće da ga babo nije naučio osnovnom kućnom odgoju,jel se on udostojio udariti na kapitena i gdje god je išao igrati neke gluposti radio,dzaba mu talent kad je kreten. Čovjek objavi taktiku ekipe,pa koliko moraš biti glup za takvo nešto
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi