Mladi čuvar mreže želi veću minutažu, te je sa Mladosti sporazumno raskinuo ugovor koji mu je važio do ljeta ove godine

Mladi golman želi u klub gdje će imati veću minutažu

Tarik Abdulahović i FK Mladost sporazumno raskinuli saradnju · Zvanično

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja ove sezone su u borbi za opstanak u Premijer ligi. Ekipa koju s klupe predvodi Fahrudin Šolbić na proljeće zajedno sa Zvijezdom 09, Slobodom i Čelikom vodit će veliku borbu za opstanak u ligi.

Mladost će u ovom zimskom prelaznom roku doživjeti i nekoliko promjena u igračkom kadru. Nakon odlaska Kenana Horića još jedan igrač je sporazumno raskinuo ugovor s klubom iz Doboja kod Kaknja.

Riječ je o mladom 21-godišnjem čuvaru mreže Tariku Abdulahoviću, koji je jučer raskinuo ugovor s klubom. Ovaj golman imao je ugovor do ljeta s Mladosti, ali se odlučio na odlazak jer želi da ode u klub, gdje će imati mnogo više povjerenje u njega, ali i da ima veću minutažu.

Abdulahović je u prvom dijelu sezone branio četiri utakmice za Mladost, te je u utakmicama protiv Čelika na Bilinom polju, te Slobode u Kaknju pokazao svoje kvalitete. Ipak dolaskom Ibre Rahimića za šefa struke u Mladosti, mladi golman je sklonjen s gola, te je kao prvi čuvar mreže promovisan Emil Velić.

Abdulahović je svoju karijeru započeo u Željezničaru, da bi prešao u Sarajevo, te juniorski pogon Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Uslijedio je odlazak u Igman iz Konjica, gdje je branio standardno sezonu u 1.ligi FBiH, a nakon toga slijedi povratak u Mladost u ljeto 2017. godine

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti