Kovačević predvodi listu

Ažurirane cijene igrača iz Premijer lige BiH: Ko je najskuplji, a ko u prvih 10?

Popularni portal koji se bavi tržišnim cijenama fudbalera, Transfermarkt, ažurirao je cijene za igrače iz Premijer lige BiH. 

Čitava naša liga sada ukupno vrijedi 61,2 miliona eura, a najskuplje igrače predvodi golman FK Sarajevo Vladan Kovačević čija se tržišna vrijednost procjenjuje na milion eura.

Zanimljivo, naredne tri pozicije na listi zauzimaju njegovi saigrači Besim Šerbečić, Benjamin Tatar i Selmir Pidro. Njihova vrijednost procjenjena je na 800 (Šerbečić) i 700 (Tatar i Pidro) hiljada evropskih novčanica.

Prvi na listi koji nije član Sarajeva je defanzivac Željezničara Kemal Osmankovć. Ovaj 22-godišnjak sada vrijedi 600 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dalje redom slijede Advan Kadušić (Zrinjski), Miloš Stanojević (Sarajevo), Petar Bojo (Željezničar), Amar Rahmanović (Sarajevo), a listu od Top 10 zaključuje veznjak Zrinjskog Frane Čirjak. Cijelu listu pogledajte na OVOM linku.

Kada govorimo o klubovima, najveću vrijednost ima FK Sarajevo sa 9,8 miliona, a iza je Zrinjski pa slijedi Željezničar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.