Jovanović o dolasku na Grbavicu: Da, žele me... Djed mi navija za Željezničar

Ranije igrao u Južnoj Koreji, Kini...

Jovanović o dolasku na Grbavicu: Da, žele me... Djed mi navija za Željezničar

Željezničar bi u prvim danima 2020. godine mogao riješiti gorući problem. Poznato je kako je odbrana Željezničara postala oslabljena odlaskom Enesa Sipovića u Katar, a na toj poziciji 'Plavi' bi, po svemu sudeći, mogli dobiti veliko pojačanje.

Uz Aleksandra Kosorića s kojim se intenzivno vode pregovori, na Grbavicu bi mogao stići i Australac porijeklom iz Srbije Aleksandar Jovanović koji posljednjih pet godina nastupa na Dalekom isteku.

Jovanović je postao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa južnokorejskim drugoligašem Jeju Unitedom, a čelnici Željezničara već su ga kontaktirali i sve izvjesnije da bi u narednim danima mogao stići u bh. prijestolnicu.

Tragom tih špekulacija kontaktirali smo Jovanovića koji nam se javio iz dalekog Sydneyja.

"Ima interesa od strane Željezničara, razgovarali smo... Ja sam trenutno slobodan igrač i razmatram sve opcije, pa tako i tu da dođem u Željezničar s kojim trenutno pregovara moj agent. Vidjet ćemo", kazao nam je Jovanović, koji, iako rođen u Australiji, zna mnogo o sarajevskom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čuo sam mnogo priča. Pa, moj djed je inače navijač tog kluba, dok mi je majka sa Pala", dodao je.

Uz Jeju United, kroz karijeru je Jovanović ranije igrao još za Suwon Samsung, zatim Tianjin Tedu, Hajduk iz Kule, Novi Sad, Vojvodinu...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DoGroba
Hahahahaha ja ovih pitara sto prate Želju, djeco draga, kad je njegov dedo navijao ze Želju vašeg kluba nije ni bilo. Da vam je dedo rođen u Sarajevu navijali bi za pravi klub
15 10
andi
samo ŽELJO što više otpada neka Amaw dovede,otpadci od susjeda ćine našu ligu koja će igrati europu za jedno 20 god.Kakav retard i gdje ih samo pronalazi taj Amaw.
7 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi