Trener Reala poručuje

Zidane: Za Atletico ili Barcu spremam novo iznenađenje

Trener Real Madrida Zinedine Zidane u jučerašnjem polufinalnom ogledu Superkupa Španije izveo je vrlo čudnu formaciju. 

Francuski stručnjak se odlučio za formaciju sa pet veznih igrača i bez krila. Isturen je bio jedino Luka Jovć. To je itekako upalilo obzirom da je Real porazio Valenciju sa 3:1 i plasirao se u finale.

Pred finalni ogled poručuje kako je spremio novo iznenađenje bez obzira na to ko će bti rival - Atletico Madrid ili Barcelona.

"Mogao sam da igram sa pet krila, ali sam se odlučio za ovu taktiku u kojoj su Luka Modrić i Isco imali ključne uloge kao igrači iza napadača. U ovoj ekipi je važno da oni vrše pritisak na protivnika i da razigravaju saigrače. Tako smo na dva načina htjeli da naudimo protivniku i to smo uspjeli. Za iduću utakmicu protiv Barcelone ili Atletica pripremamo novo iznenađenje", poručio je Frasncuz.

Inače, drugi polufinalni ogled između Atletica i Barcelone igra se večeras od 20.00 sati na King Abdullah Sports City stadionu u Jeddahu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.