Kolašinac igrao cijeli meč

Remi Crystal Palacea i Arsenala, Aubameyang dobio direktan crveni karton

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala remizirali su danas u gostima protiv Crystal Palacea (1:1) u meču 22. kola engleskog Premiershipa.

Topnici su na odličan način otvorili današnju utakmici i poveli već u 12. minuti. Lacazette je upisao sjajnu asistenciju, a mrežu domaćeg tima zatresao je Aubameyang.

Nakon toga Arsenal je imao još nekoliko solidnih pokušaja, no ostalo je 0:1. U finišu drugog dijela Palace je zaigrao nešto bolje i uspio zaprijetiti golu Arsenala, ali ozbiljnije prilike nije bilo.

Međutim, domaći su uspjeli da poravnaju nakon devet minuta igre u drugom dijelu. U kaznenom prostoru Arsenala najbolje se snašao Ayew koji je matirao protivničkog golmana za 1:1.

U 67. minuti stvari su se dodatno pogoršale za goste. Aubameyang je žestoko faulirao Meyera, a sudija mu je dao žuti karton. No, nakon konsultacija s VAR sobom odluka je promijenjena i napadač Arsenala je dobio direktan crveni karton.

Ipak, Arsenal je s igračem manje mogao do pobjede. U 82. minuti Pepe je pogodio stativu, a odbijenu loptu Lacazette nije uspio da pošalje u mrežu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja meča i Crystal Palace je pokušao da dođe do preokreta i tri boda, no promjene rezultata nije bilo. Crystal je ostao deveti sa 29 bodova, dok Arsenal ima bod manje i nalazi se na desetoj poziciji.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac na terenu je proveo svih 90 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.