Pred meč sa Norveškom

Dinart bio primoran da napravi određene promjene u sastavu

Admin Čaušević

Ukoliko žele nastaviti nastup na Evropskom prvenstvo Francuzi ne smiju izgubiti od Norveške u drugom kolu grupe D. 

Pred susret sa jednim od domaćina završne smotre najboljih evropskih selekcija Didier Dinart je napravio određene promjene u rosteru.

Dinart je morao zamijeniti golmane jer se Yann Genty povrijedio protiv Portugala, pa će umjesto njega priliku da brani dobiti Wesley Pardin.

"Yann je osjetio bol u finišu utakmice protiv Portugala. Bol u njegovoj desnoj nozi je u subotu bila snažna pa je za njega turnir završen", kazao je doktor francuske selekcije.

Ovo znači da će Pardin dobiti priliku da brani za svoj nacionalni tim sa 30 godina nakon što je pružio dobru partiju u pripremnom periodu protiv Danske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.