Nikola Karabatić za SportSport.ba: BiH nam je još daleko, fokus je samo na Norveškoj

Legendarni francuski rukometaš

Nikola Karabatić za SportSport.ba: BiH nam je još daleko, fokus je samo na Norveškoj

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Rukometaši Francuske jučer su doživjeli iznenađujući poraz od Portugala (28:25) u meču prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Francuzi su bili veliki favoriti u okršaju protiv Portugalaca, ali su na kraju šokantno poraženi. Portugal je odigrao sjajan meč i pokazao da nije autsajder u ovoj grupi, te da su spremni za mnogo veće stvari nego što se to od njih očekivalo.

Pred sutrašnje drugo kolo u kojem se u ovoj grupi sastaju Francuska - Norveška i BiH - Portugal za SportSport.ba govorio je jedan od najboljih igrača svijeta Nikola Karabatić.

Karabatić je analizirao jučerašnji meč i objasnio zašto su Francuzi doživjeli iznenađujući poraz od Portugala koji ih je i ranije jednom pobijedio.

"Da, izgubili smo prvu utakmicu. Znali smo da je Portugal jaka ekipa i već smo izgubili od njih u kvalifikacijama i znali smo da postoji mogućnosti da izgubimo. Jučer smo dobro počeli meč, ali nakon 20 minuta igre sve je krenulo nizbrdo. Izgubili smo mnogo lopti i dali su nam iz kontri dosta golova. Igrali su dobro drugo poluvrijeme i igrali su u napadu sedam na šest i tu su jako opasni. Mi smo ušli malo u paniku jer smo se htjeli brzo vratiti. Dva ili tri puta smo se vratili i izjednačili, ali nam je malo falilo samopouzdanja da dobijemo tu utakmicu", rekao je Karabatić.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Pokušali smo od Karabatića nešto više izvući o reprezentaciji BiH, ali je on bio fokusiran samo za sutrašnji meč protiv Norveške.

"Sve je otvoreno na ovom prvenstvu. Iako Portugal dobro igra pobijedili su nas i to je sigurno iznenađenje. Danas je rukomet puno otvoreniji i svaka ekipa ima igrače koji igraju u Bundesligi, Francuskoj... igrači koji su dosta iskusni i sve se može desiti. Za nas je prvi cilj protiv Norveške i to nam je fokus, a BiH nam je još daleko vidjet ćemo nakon sutrašnjeg meča šta dalje", zaključio je Karabatić u razgovoru za SportSport.ba.

Top Komentari

Torcida
Norveska-Francuska 1 2.40 Portugal -BiH 1 1.35 Francuska i BiH idu kuci udrite minuse ali realnost je to gledajuci trenutni kvalitet !!!
2 0
pero98
Pametno zbori, zna što Francuzima nosi utakmica s Norvežanima, pogotovo nakon poraza od Portugala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi