Nogometaši Zrinjskog s velikim ambicijama dočekuju nastavak prvenstva

Plemići krenuli s pripremama

HŠK Zrinjski na prvom treningu u 2020. godini

Danas je u prostorijama HŠK Zrinjski obavljena prozivka nogometaša pred početak priprema za proljetni dio sezone u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine. 

Treneru Žižoviću odazvala su se 33 nogometaša među kojima je bilo nekoliko momaka iz juniorskog pogona, te nova/stara lica u svlačionici šesterostrukog prvaka, Nemanja Bilbija, Miloš Filipović, te golman na posudbi iz zagrebačkog Dinama Dinko Horkaš i desni bočni Josip Ćorluka koji je stigao iz Domžala.

Nakon kratkog sastanka u prostorijama kluba nogometaši Zrinjskog istrčali su na pomoćni teren stadiona i počeli s prvim treningom u 2020. godini. Sve skupa proteklo je u odličnoj atmosferi a u nove izazove Plemići su krenuli pod budnim očima kondicijskog trenera Stjepana Likića, trenera golmana Feđu Kulaglića, te Mladena Žižovića i njegove asistente Tea Krešića i Nenada Gagru. 

Kako je Žižović najavio u narednom periodu bit će odlazaka iz redova mostarskog kluba, ali je najavljeno i još nekoliko pojačanja, prije svega na poziciji napadača gdje su na prozivci danas samo bili Petar Kunić i Anes Mašić koji je prvi dio sezone proveo na posudbi u GOŠK-u iz Gabele. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.