Velika hrvatska nada u Zrinjskom: "I Modrić je krenuo iz ovog kluba, pa vidite gdje je sada"

Dolazi na posudbu iz Dinama

Velika hrvatska nada u Zrinjskom: "I Modrić je krenuo iz ovog kluba, pa vidite gdje je sada"

S. Mlaćo

HŠK Zrinjski je prije par dana potvrdio dolazak na posudbu talentovanog hrvatskog golmana Dinka Horkaša.

Horkaš dolazi iz Dinama gdje se nije izborio za minutažu, iako je hrvatski prvak prije par sezona odbio ponudu od četiri miliona eura.

Ovaj 20-godišnjak nastupao je za B tim Dinama protekle polusezone i upisao 11 nastupa.

U razgovoru za Sportske novosti istakao je da se raduje dolasku u Mostar, te da poznaje neke od novih saigrača.

"Prvi put sam dobio informaciju o mogućem odlasku na posudbu u Zrinjski neposredno pred odlazak na zimski odmor, tada je to bilo u povojima. Nakon što sam se vratio, tri dana prije Nove godine sjeo sam sa svojim agentom na kavu i tada mi je rekao da je to završeno između klubova i da idem u Zrinjski. Agent mi je pričao o sportskom segmentu par minuta i onda sam ga ja u jednom trenutku prekinuo i rekao: “Ne morate dalje objašnjavati, naravno da razumijem. Idemo po potvrdu kvalitete u Zrinjski, kazao je Horkaš.

Poznaje Luisa Ibaneza, te je svjestan izazova.

"Zrinjski apsolutno poznajem, jer tamo igra moj prijatelj Luis Ibanez, imamo istog agenta i pratim njegove utakmice, naravno i klub. Žao mi je golmana Brkića koji je doživio tešku ozljedu. Nadam se da će se vratiti još jači. Znam da ću ga dostojno zamijeniti na vratima. Isto tako znam da klub ima najbolju obranu lige, da je Brkić primio najmanje golova u dosadašnjem dijelu prvenstva. Nakon 8,5 godina u Dinamu mijenjam plavi dom i odlazim potvrditi svoju kvalitetu".

Jedan od najboljih vezista na svijetu Luka Modrić također je odlučio da potraži minutažu na posudbi u Zrinjskom i to se pokazalo kao pravi potez.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasan je to bio znak za Horkaša.

"Otišao sam isključivo iz sportskih motiva. Konačno, jedan Luka Modrić je krenuo iz Zrinjskog pa vidite gdje je sada! Daj Bože i sreće i zdravlja da moj put bude bar malo sličan Lukinom, bilo bi to veliko zadovoljstvo! Nadalje, ovaj odlazak među bivše igrače Dinama kao što su Ibanez, Barbarić i Šovšić predstavlja mi i čast i obavezu".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

south
Hoce li ko ovom Svinjskom stati u kraj i poslati inspekciju na vrata kad se zna kako muljaju sa porezima i platama oko igraca naravno da nece jer je svinjski hdz-ov projekat n a duge staze
7 5
rodjak
Modric, uprkos sto je igro u zrinjskom ipak je napravio ekstra karijeru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi