Tvrda utakmica u Moskvi

CSKA preokretom do slavlja protiv madridskog Reala

Moskovski CSKA večeras je u okviru 19. kola Eurolige kod kuće nakon preokreta savladao madridski Real rezultatom 60:54. 

Nije utakmica počela dobro za domaći tim jer je Real od samog starta preuzeo kontrolu igre i rezultata i već u prvom poluvremenu nekoliko puta imao dvoznamenkastu prednost. 

Ipak, Moskovljani su do poluvremena prednost uspjelli svesti na podnošljivih -7, a u nastavku su zaigrali sjajnu obranu i počeli topiti i tu prednost madridskog tima. Podatak da je Real zabio samo 22 poena u drugom poluvremenu govori dovoljno o obrani koju je igrao CSKA. 

Real je u potpunosti izgubio svoju igru, upao u ralje sjajnog domaćina i nakon tako loše odigranog nastavka pomoći više nije bilo. Mike James s 19 koševa predvodio je svoj tim do vrijedne pobjede a dobro mu je asistirao Hilliard s 14 koševa. Trey Thompkins s 14 i Campazzo s 11 poena bili su nešto bolji od ostalih kod indisponiranog tima iz Madrida. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.