Howard Sant-Roos potpisuje za CSKA

Moskovljani se pojačavaju

Howard Sant-Roos potpisuje za CSKA

Moskovski CSKA igra u promjenjivoj formi u Euroligi ove sezone. Jedini su pobijedili Efes i Barcelonu u gostima no bilo je tu nekih nepredviđenih i neplaniranih poraza kao i u VTB ligi koju u zadnje vrijeme u pravilu osvajaju. 

Početkom sezone prvak Europe ostao je bez igrača oko kojeg je trener Dimitris Itoudis gradio taktiku. Willu Clyburnu stradalo je koljeno i njega na parketu neće biti do kraja ove sezone. 

Od tada Moskovljani traže košarkaša sličnog profila a izbor je pao na košarkaša atenskog AEK-a Howard Sant Roosa, kubanskog igrača koji je na sebe pozornost skrenuo 2015 godine sjajnim igrama u dresu češkog Nymburka. 

Sant Roos je poslije Češke otišao u tursku Darussafaku a od 2018 član je AEK-a. Ovaj Kubanac rođen je 1991 godine i visok 201 cm, a valja napomenuti da se radi o sjajnom atleti i vrhunskom defanzivcu, upravo profilu igrača kakav je ozlijeđeni Clyburn. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi