Sjajno krilo i naredne dvije godine u Madridu

Rudy Fernandez produžio ugovor s Realom do 2022. godine

Košarkaški klub Real Madrid i službeno je objavio kako je produžio ugovor sa španjolskim reprezentativnim krilom Rudy Fernandezom.

Sjajni i prgavi Fernandez i Real su potpisali novi ugovor koji traje do juna mjeseca 2022. godine što znači da će Rudy i slijedeće dvije sezone nositi dres kraljevskog kluba. 

Rudy je sa 17 godina debitirao u seniorskoj košarci za matični Jouventud iz Badalone, a na draftu 2007. godine kao 24. pick prve runde izabrali su ga Phoenix Sunsi koji su ga tradeovali u Portland Trail Blazerse za koje je uspješno igrao od 2008-2011 godine. Poslije je odigrao još jednu sezonu za Denver Nuggetse a od 2012 se vratio u domovinu, tj. madridski Real za koji sjajno igra u Endesa i Euroligi. 

Fernandez će u aprilu napuniti 35 godina. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.