CSKA preokretom do slavlja protiv madridskog Reala

Tvrda utakmica u Moskvi

CSKA preokretom do slavlja protiv madridskog Reala

Moskovski CSKA večeras je u okviru 19. kola Eurolige kod kuće nakon preokreta savladao madridski Real rezultatom 60:54. 

Nije utakmica počela dobro za domaći tim jer je Real od samog starta preuzeo kontrolu igre i rezultata i već u prvom poluvremenu nekoliko puta imao dvoznamenkastu prednost. 

Ipak, Moskovljani su do poluvremena prednost uspjelli svesti na podnošljivih -7, a u nastavku su zaigrali sjajnu obranu i počeli topiti i tu prednost madridskog tima. Podatak da je Real zabio samo 22 poena u drugom poluvremenu govori dovoljno o obrani koju je igrao CSKA. 

Real je u potpunosti izgubio svoju igru, upao u ralje sjajnog domaćina i nakon tako loše odigranog nastavka pomoći više nije bilo. Mike James s 19 koševa predvodio je svoj tim do vrijedne pobjede a dobro mu je asistirao Hilliard s 14 koševa. Trey Thompkins s 14 i Campazzo s 11 poena bili su nešto bolji od ostalih kod indisponiranog tima iz Madrida. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi