Trener Reala priznao

Zidane: Žao mi je Valverdea

Endin Čaušević

Trener Real Madrida, Zinedine Zidane, nema običaj komentarisati trenere drugih klubova, ali je ovaj put napravio iznimku.

Zidane je s Real Madridom uspio da osvoji španski Superkup i još jednom pokaže da je majstor za finala. S druge strane Superkup je bio presudan za Ernesta Valverdea koji je dobio otkaz zbog očajnog nastupa Barcelone.

Katalonci su u ponedjeljak objavili da Valverde više nije trener ovog tima, a na njegovo mjesto stigao je Quique Setien iako je legendarni Xavi bio prvi izbor.

Smjenu trenera Barcelone komentarisao je i Zidane i poručio je da mu je žao što je Valverde na takav način dobio otkaz.

"Žao mi ga je. On je trener kojeg poštujem i koji je pokazao da je dobar. Treneri u klubovima poput Barcelone i Reala znaju na čemu su i to se neće promijeniti. Ukoliko i ja izgubim nekoliko mečeva odmah idu kritike. Uvijek želiš dati 100% od sebe i nadati se najboljem. Žao mi je Valverdea", izjavio je Zidane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.