Bijesan zbog VAR-a

Monchi bijesan nakon meča Real - Sevilla: "Htio sam ekipu izvesti s terena"

Edmir Škorić

Real Madrid je danas slavio protiv Seville s 2:1, no VAR je imao važnu ulogu u konačnom rezultatu.

Dva gola Casemira Realu su donijeli povrtak na vrh ligaške ljestvice, no u Sevilli su bijesni na sudijske odluke, a posebno poništen pogodak Luuka de Jonga u 31. minuti nakon što je VAR uočio da je jedan od njegovih saigrača nepropisnim postavljanjem skrivio faul u napadu.

"To je akcija koju je vidio cijeli svijet. Takvi potezi se događaju u igri. Mislim da je to bila ključna stvar i da je ta odluka da se poništi De Jongov pogodak promijenila tok utakmice. Apsurdno je ocjenjivati i analizirati utakmicu od tog trenutka", kazao je direktor Seville Monchi.

VAR je čak pregledavao situaciju kada je De Jong postigao gol za 1:1, jer se sumnjalo da je u začetku akcije Munir, koji je ležao na terenu, igao rukom.

"Da su taj gol poništili, povukao bih ekipu s terena i napustili bismo meč. Htio sam to uraditi, bio sam spreman na takvo nešto. Ipak, unatoč porazu zadovoljan sam jer je Sevilla bijesna,a li osjećam bijes zbog VAR-a i jedva se suzdržavam", priznao je bivši direktor Rome.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.