Real pobijedio Sevillu, Casemiro junak s dva gola

La Liga

Real pobijedio Sevillu, Casemiro junak s dva gola

E. Škorić

Real Madrid je u derbiju kola na Santiago Bernabeu savladao Sevillu rezultatom 2:1.

Očekivano teška utakmica za Real, ali tim Zinedinea Zidanea ipak je ostvario jako vrijedna tri boda u borbi za titulu.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, s tim da je u 31. minuti poništen pogodak Sevilli jer je dosuđen faul u napadu.

Ko zna kako bi se situacija dalje odvijala da je taj pogodak priznat gostima, no ovako je Real imao sreću da je VAR uočio faul u napadu. U 57. minuti Casemiro na asistenciju Luke Jovića pogađa za 1:0.

Sevilla se vraća u 64. minuti. Luuk de Jong postiže jako lijep gol, mada je i on provjeravan jer se smatralo da je neko od njegovih saigrača prethodno igrao rukom. Ovaj put VAR je Andalužanima bio naklonjen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, samo pet minuta kasnije Real je opet poveo i ope Casemiro. Lucas je centrirao s desne strane, Casemiro zaboravljen od gostujućih igrača i glavom mirno zabija za 2:1, što je bio i konačan rezultat.

Real se vratio na prvo mjesto s 43 boda, ali Barca sutra protiv Granade ima priliku da ona bude vodeća, mada će u tom slučaju imati isti broj bodova. Sevilla ostaje s Atleticom na diobi trećeg mjesta sa po 35 bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi