Saviola: U karijeri sam napravio samo jednu grešku koja je sve promijenila

Pogrešan izbor kluba

Saviola: U karijeri sam napravio samo jednu grešku koja je sve promijenila

Endin Čaušević

Javier Saviola je već sa 16 godina bio poznato ime u Argentini, a svijet je čuo za njega kada je na ljeto 2001. godine iz River Platea prešao u Barcelonu.

Barcelona je tada za njega izdvojila 36 miliona eura što je u to vrijeme bila ogromna suma u fudbalu. Očekivalo se da će u Barceloni biti glavna zvijezda, ali nije uspio da ostvari sve ono što se od njega očekivalo.

Za Katalonce je odigrao 123 utakmice i dao je 49 golova. Na ljeto 2004. godine prešao je na posudbu u Monaco nakon što je Samuel Eto'o preuzeo njegovo mjesto u napadu. Sezonu kasnije išao je na posudbu u Sevillu, a onda je na iznenađenje svih potpisao za Real Madrid.

Saviola je u kraljevski klub otišao iz Barcelone kada mu je istekao ugovor što je bila izdaja za Katalonce. Priznao je da je sezona u Sevilli za njega bila nezaboravna, te da je napravio grešku što nije ostao u ovom klubu već je otišao u Real.

"Ta godina u Sevilli je nezaboravna. Osvojili smo Kup UEFA i to je bio moj prvi trofej u Evropi. Sjećam se da smo imali strašnu proslavu i cijeli grad je bio na nogama. Bila je to predivna godina i ponosan sam što sam tada bio član Seville", rekao je Saviola i dodao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U Realu sam igrao dosta manje nego što sam očekivao. Sretan sam što sam bio dio tako velikog kluba, ali osjećao sam da me ne cijene baš previše. Trebao sam izabrati Sevillu i to je bila greška za mene vjerovatno najveća u karijeri".

Argentinac je u dresu Real Madrida odigrao samo 17 utakmica i postigao je četiri gola. kasnije je igrao zua Benficu, Malagu, Olimpiacos i Veronu. Karijeru je završio u River Plateu gdje je sve i počelo. Saviola trenutno igra futsal za ekipu Encampa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi