EPA

Norveško čudo od djeteta

Šta je Haaland rekao nakon filmskog debija?

Norvežanin Erling Haaland nije mogao zamisliti bolji debi u dresu Borussije Dortmund.

Prije nekoliko sedmica Haaland je iz Salzburga stigao na Westfalen za nešto više od 20 miliona eura, a odmah u debitantskom nastupu pošlo mu je za rukom da zablista i oduševi javnost u Njemačkoj.

Devetnaestogodišnji fudbaler je u duelu protiv Augsburga postigao hat-trick, i to nakon što je ušao s klupe u drugom poluvremenu, a nakon susreta bio je, očekivano, prezadovoljan.

"Bio je ovo dobar dan, sretan sam. Izuzetno sam opušten, ne znam zašto. Došao sam u fantastičan klub, imam sjajne saigrače i dobre ljude oko sebe. Debi je bio vrlo dobar", rekao je Haaland nakon utakmice.

Borussia Dortmund je, podsjetimo, u meču 18. kola Bundeslige protiv Augsburga slavila sa 5:3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.