Haaland je danas napravio ono što je malo ko uspio u karijeri

Majstor, nema šta

Haaland je danas napravio ono što je malo ko uspio u karijeri

E. Škorić

Erling Haaland je odigrao samo 34 minute danas za Borussiju Dortmund, ali bilo mu je dovoljno da napravi šou na debiju.

Norveško čudo od djeteta postiglo je hat-trick, a prije njega je još samo Pierre-Emerick Aubameyang uspio da zabije hat-trick u prvom nastupu u dresu Borussije.

Devetnaestogodišnjak je s pravom bio jedan od najtraženijih mladih igrača proteklih mjeseci, a pažnju na sebe skrenuo je ranije igrama u dresu Salzburga, posebno u Ligi prvaka.

U Dortmundu su sada presretni što su upravo oni dobili Haalanda, a on je u ludom preokretu u Augsburgu (s 1:3 na 5:3) postigao čak tri gola i sada je uradio nešto što rijetki uspijevaju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zabio je ove sezone hat-trick u Ligi prvaka, austrijskoj Bundesligi, njemačkoj Bundesligi i u Kupu Austrije.

Ukupno je ove sezone na 23 meča postigao 31 pogodak i upisao sedam asistencija. Nema šta, uživajmo u onome što ćemo gledati narednih sezona od ovog norveškog reprezentativca i sasvim sigurno jednog od kandidata za Zlatnu loptu u narednim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi