Nezapamćen debi: Haaland ušao i napravio čudo u dresu Borussije!
Foto - EPA

Postigao hat-trick za 20 minuta

Nezapamćen debi: Haaland ušao i napravio čudo u dresu Borussije!

M. Šljivak

Erling Haaland danas je debitovao za Borussiju iz Dortmunda u pobjedi nad Augsburgom rezultatom 3:5.

Nestvaran meč vidjeli smo na WWK Areni, a na kraju je velikan iz Dortmunda na krilima 19-godišnjeg Norvežanina stigao do nevjerovatnog preokreta i pobjede.

Gubila je Borussija 2:0 i 3:1 u ovom meču, ali onda je na teren došao Haaland u 56. minuti, a već tri minute kasnije postiže gol za 3:2.

Dvije minute kasnije Sancho je izjednačio na 3:3, a zatim na scenu ponovo stupa Haaland.

Prvo je fantastični napadač pogodio za 3:4 u 70. minuti meča, a zatim je u 79. minuti riješio pitanje pobjednika za konačnih 3:5.

Zaista nezapamćen debi jednog fudbalera u dresu Borussije, a interesantno je svakako da je Haaland i na debiju u Ligi prvaka zabio hat-trick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kakav igrač.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kico1234
nemam nista protiv momka drago mi je za njegov uspjeh al ja mislim da ce on dostici novi svog zemljaka john carewa i to je to ne vjerujem da ce ikad dostici nivo jednog lewe suareza ibre itd
1 3
United_HZ
Velika nada fudbala
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi