Hrvat junak Milana

Rebić u zadnjim sekundama zabio za veliko slavlje na San Siru!

Edmir Škorić

Milan je u prvom nedjeljnom susretu 20. kola Serije A ugostio Udinese i na kraju slavio pobjedu rezultatom 3:2.

Dolaskom Zlatana Ibrahimovića Milan je počeo da igra bolje i pobjeđuje, a danas je uz malo sreće došao do zlatne pobjede.

Gosti iz Udina rano su poveli, već u šestoj minuti, kada je Gigi Donnarumma napravio jednu kardinalnu grešku, istrčao s gola, a Larsenu potom nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu.

Milan je uglavnom preko Ibrahimovića i Leaa prijetio do kraja prvog dijela, ali je ostalo 0:1, no nastavak donosi promjene. Iako je Donnarumma spašavao na startu drugog dijela, kada je Udinese mogao do 2:0, na kraju je Milan zaigrao puno ofanzivnije, konkretnije i bolje, pa je stigao do preokreta.

Već u 48. minuti rezervista Ante Rebić na ubačaj Contija zabija za 1:1. Uslijedila je serija šansi za Rossonere, da bi pogodak stigao u 71. minuti. Theo Hernandez je lijepo pogodio.

Inače, sjajnom lijevom beku Rossonera ovo je bio već peti gol u Seriji A i on je trenutno prvi strijelac ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pet minuta prije kraja veliki šok za Rososnere, pošto je Lasagna zabio za 2:2. Lijepo je glavom loptu smjestio iza leđa Donnarumme na ubačaj s desne strane. No, nije Milan odustajao, a Rebić u zadnjim sekundama donosi pobjedu svom timu.

Milan se sada probio na osmo mjesto sa 28 bodova, a u narednom kolu gostuje Bresciji, dok je Udinese ostao 13. sa 24 boda i sada mu slijedi meč s Parmom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.