FOTO: EPA

Derbi susret ovog kola

Baskonia šokirala Kraljeve usred Madrida

S. Grebović

U duelu dva španska euroligaša Baskonija je izvojevala tijesnu pobjedu rezultatom 95:94.

Bio je ovo pravi revolveraški obračun Facunda Campazza sa jedne i Pierria Henryja sa druge strane.

Argentinac je ubacio 27, a američki košarkaš u pobjedničkoj ekipi poen manje. Kod Reala je samo još Sergio Lull bio raspoložen sa 23 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da Kraljevi izbjegnu četvrti poraz u sezoni.

Budući da je Barcelona nešto ranije slavila na gostovanju kod Fuenlabrade, dva najbolja španska tima su na identičnom omjeru 14-4, nakon 18 kola, ali su Madriđani lideri zbog nešto bolje koš razlike.

Real je tako upisao treći uzastopni poraz, budući da su sredinom sedmice na dva gostovanja u Rusiji doživjeli poraze, kod Khimkija i kod ekipe CSKA u okviru Eurolige.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 18. kolo:

BC Real Madrid-Baskonia 94:95

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.