U sjajnoj utakmici CSKA slavio protiv Baskonije

Odlična predstava starih rivala

U sjajnoj utakmici CSKA slavio protiv Baskonije

Košarkaši CSKA večeras su u svojoj Megasport Areni ovjerili pobjedu otprije tri večeri nad madridskim Realom savladavši Baskoniu 94:90.

Za razliku od rovovske borbe koja je viđena u utakmici protiv madridskog Reala gledatelji su večeras mogli uživati u napadačkoj košarci u kojoj obrana ni jednoj ni drugoj ekipi nije bila na prvom mjestu.

U takvom omjeru snaga bolje se snašao CSKA iako je Baskonia u ranim momentima utakmice uspjela povesti 9 razlike, no Moskovljani su već do kraja poluvremena stvari doveli na očekivano mjesto i s 52:46 zaključiti izuzetno efikasno prvo poluvrijeme. 

Treći period donio je potpunu dominaciju Moskovljana koji su uspjeli povezati napad i obranu u jednu cjelinu pa se je sve to rezultiralo s velikih +17 uoči posljednjih 10 minuta ove utakmice. Tada se u redovima Moskovljana desilo opuštanje koje su Baski iskoristili i približili se na -4 na minutu do kraja utakmice, no snage ni vremena za konačni preokret nije bilo.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Fantastični Mike James ponvovno je briljirao i dominirao te ovaj meč završio s 33 poena dok je Hilliard dodao 14 koševa. Fall s 19, te Henry s 18 koševa bili su najbolji kod Baskonie. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi