Iskusni defanzivac već trenira sa Plavima

Balzan "ispratio" Kosorića u Željezničar: Jako smo ponosni...

Ukoliko ne dođe do nekog neočekivanog razvoja situacije, Aleksandar Kosorić bi uskoro trebao i zvanično, ponovo, postati fudbaler Željezničara.

Naime, Kosorić je u proteklim danima postigao dogovor o sporazumnom raskidu saradnje sa Balzanom (Malta), a danas ga je ovaj klub prikladnom porukom "ispratio" u Željezničar.

"Balzan saopštava da je defanzivac Aleksandar Kosorić napravio transfer u bosanski tim, Željezničar", stoji u saopštenju na zvaničnoj FB stranici Balzana.

"Jako smo ponosni kada vidimo da je igrač Balzana privukao interes vrhunskog inostranog kluba kakav je Željezničar, klub koji je među najboljima u BiH. Vjerujemo da je ovo pozitivan znak kada je u pitanju visok standard stranih igrača koji igraju u Balzanu", rekao je predsjednik Balzana Anton Tagliaferro, pa dodao: "Želimo Aleksu puno sreće u njegovoj novoj epizodi u Bosni".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, 32-godišnji Kosorić se već priključio pripremama FK Željezničari samo je pitanje trenutka kada će njegov novi angažman u klubu sa Grbavice biti ozvaničen.

Podsjetimo, Kosorić je dres Željezničara već imao prilike nositi i to od ljeta 2014. do februara 2017. godine. Nakon toga je otišao u bijeljinski Radnik, pa u latvijski Spartaks, da bi član Balzana bio od prošlog januara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.