IFFHS: Premijer liga BiH skoro na dnu!

Engleski Premiership najjača liga na svijetu

IFFHS: Premijer liga BiH skoro na dnu!

A. Čaušević

Međunarodna federacija za fudblasku historiju i statistiku (IFFHS) objavila je rang listu 100 najjačih svjetskih liga za 2019. godinu. 

Premijer liga BiH je na samom dnu tabele. Najjači rang bh. klupskog fudbala sa 160.5 bodova zauzima 95. mjesto što je za sedam pozicija lošije u odnosu na 2018. godinu.

Prema ocjenama IFFHS-a od bh. prvenstva slabije su rangirana nacionalni šampionati Kosova, Benina, Ruande, Ugande i Paname.

Inače, na prvom mjestu sa 1287 bodova je Premiership koji je nakon deset godina ponovo na vrhu. Zatim slijedi prvenstvo Brazila, Španije, Italije i Kolumbije. U top 10 još su šampionati Portugala, Francuske, Holandije, Argentine i Njemačke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su u pitanju prvenstva iz regiona najbolje kotira hrvatski HNL koji se nalazi na 18. mjestu sa 618 bodova. Fudbalsko prvenstvo Srbije je 20. sa 608 bodova. Crnogorska Prva liga je na 88. poziciju.

Kompletan ranging prema izboru IFFHS-a pogledajte ovdje.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DylanDog
Loša nam je liga ali ova lista veze s vezom nema...
12 3
nijepoznat
Mora bit losa liga kad igraju seoski klubovi kao FK Vrapcici
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi