Zeničani sutra putuju za Antaliju, gdje će odigrati pet prijateljskih utakmica, a pri povratku u Zenicu odigrat će još generalku protiv Borca

Umit Ozat u Antaliju vodi 26 igrača

Poznat spisak igrača NK Čelik koji putuju na pripreme u Tursku

Nogometaši Čelika sutra će sa Sarajevskog aerodroma poletjeti prema Antaliji, gdje će ekspedicija Zeničana ostati do 10. februara.

Zeničani će u Turskoj odigrati pet pripremnih utakmica, a jedan protivnik je poznat. To je ukrajinska Zorya. Izabranici Umita Ozata u Ljubuškom su odradili prvu fazu priprema, gdje su boravili devet dana, ali nisu igrali nijednu utakmicu.

Kako saznaje SportSport.ba sutra će biti nekoliko izmjena kada je u u pitanju 26 igrača koji putuju u Tursku. Od igrača koji su boravili u Ljubuškom u avionu sutra neće biti Enio Zilić, Armin Duvnjak i Nermin Hajdarević. Ovaj posljednji navodno je dogovorio raskid ugovora s klubom, dok će status Zilića i Duvnjaka biti poznat u narednom periodu.

U Ljubuškom su s ekipom trenirali i Arnes Gudžević, Milivoj Mušikić, te juniori Amar Muslić, Emir Karalić, ali oni neće putovati za Tursku. Zanimljivo da je na spisku za pripreme u Turskoj i veznjak iz Obale Bjelokosti, Keita Musa, koji je bio tri mjeseca u Zenici, ali nikada nije registrovan, tako da nije imao pravo nastupa za Čelik. Od ostalih igrača tu su i dvojica omladinaca, golman juniorske selekcije Harun Sejmen, koji će biti treći golman u nastavku sezone, te kadetski reprezentativac Azur Mahmić, koji je i prošle zime bio na pripremama sa seniorskom ekipom. Novo ime je i Mirnes Mešić, 23-godišnjak koj iigra na poziciji lijevog beka, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Sarajevo, Olimpik i Moščanicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači koji se nalaze na spisku za pripreme u Turskoj: Pavlović, Nurković, Sejmen, Mešić, Blažević, Ćubara, Vrhovac, Horić, Mahmić, Franić, Vardo, Grahovac, Bajraktarević, Perišić, Žuna, Salčinović, Bjeloš, Vujašin, Resić, Huseinbašić, Musić, Keita, Bradji, Mahmutović, Aganspahić i Klarić.

Zeničani će nakon povratka iz Turske, na terenima u Zenici odraditi završnu fazu priprema, a sedam dana prije nastavka sezone planirana je i generalka na Bilinom polju protiv banjalučkog Borca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.