Novo pojačanje u redovima tuzlanskog premijerligaša

Vedin Kulović potpisao za Tuzla City · Zvanično

FK Tuzla City ove zime obavlja veliki posao kada su pojačanja u pitanju.

Danas je zvanično član Tuzla Cityja postao Vedin Kulović, što je transfer koji je SportSport.ba najavio prije skoro dvije sedmice.

Ovaj 24-godišnji krilni napadač je u redove Tuzla Cityja stigao iz GOŠK-a, a vjeruje se da je tim iz Gabele inkasirao oko 20.000 eura na ime obeštećenja. Naime, Kulović je imao ugovor sa GOŠK-om od ljeta ove godine.

Kulović je karijeru počeo u kakanjskom Rudaru, a igrao je još za Mladist iz Doboja kod Kaknja i Velež prije nego što je na ljeto 2018. stigao u GOŠK.

U prvom dijelu sezone je odigrao 14 utakmica za GOŠK u Prvoj ligi FBiH, te je postigao šest golova i upisao tri asistencije. U Kupu BiH je skupio tri nastupa i postigao tri gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada je Kulović sa Tuzla Cityjem potpisa ugovor na godinu i pol.

Vrijedi podsjetiti da su ove zime u Tuzla City već stigli Dejan Maksimović, Badara Badji, Muzafer Ivković, Nikola Leković i Filip Arežina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.