Na stadionu Bare viđeno osam golova

Efikasan meč u Siminom Hanu: FK Tuzla City napunio mrežu gostiju iz Gradačca

Admin Čaušević, foto: Emir Dindić

Veoma efikasan susret u sklopu priprema za nastavak sezone na stadionu Bare u Simin Hanu odigrali su Tuzla City i Zvijezda. Domaći su slavili sa 6:2. 

Prvih pola sata kao i većina susreta pripalo je izabranicima Elvira Baljića, nekako najaktivniji je bio Arežina. Nakon niza prilika u 28. minuti je stigao gol. Poslije šuta Arežine lopta je na putu prema golu pogodila Efendića i prevarila danas odlličnog Radovića.

Gosti iz Gradačca do prvog izjednačenja stižu u posljednjim momentima prvog dijela. Poslije lijepe akcije po lijevoj strani Rakić je rutinski svladao Muminovića za 1:1.

Premijerligaš je do drugog vodstva stigao u 63. minuti kada je Crnkić dobro prošao, poslao loptu u sredinu gdje je priseban bio Beganović za 2:1.

U 69. minuti stvari su ponovo vraćene na početak. Fejzić je istrčao, igrao rukom van kaznenog prostora, sudija je svirao slobodan udarac za Zvijezdu kojeg Fačić pretvara u 2:2.

Posljdnjih 15-ak minuta je proteklo u totalnoj dominaciji Tuzla Cityja. Domaći su postigli čak četiri gola. Hasanović je u 78. minuti zabio za 3:2 poslije ubačaja iz kornera.

U 81. minuti u strijelce se upisao Ramić koji je lijepo pogodio glavom. u 86. minuti peti gol za domaće postiže je Kulović koji se jučer priključio Tuzla Cityju. U sudijskoj nadoknadi konačan rezultat svojim drugim golom na meču postavio je Ramić.

FK Tuzla City - NK Zvijezda Gradačac 6:2 (1:1)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Muminović, Nukić, Leković, Moriss, Kojić, Sesarm Hadžanović Arežina, Efendić, Badji, Ubiparip. Još su igrali: Fejzić, Šarčević, Hasanović, Ivković, Mešinović, Stjepanović, Maksimović, Ramić, Crnkić, Kulović, Beganović, Hasanbegović.

NK Zvijezda Gradačac: Radović, Antić, Đekić, Musić, Ćulum, Karjašević, Arapović, Pljevljak, Rakić, Malbašić, Hasukić. Još su igrali: Aljkanović, Hasić, Terzić, Mazić, Turbić, Muratović, Arežina, Musić, Fačić, Unkić, Bahram, Avdić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.