Gosti slavili sa 2:1

Barcelona izbjegla poraz od trećeligaša Ibize, Griezmann donio preokret Kataloncima

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su nakon preokreta u gostima pobijedili Ibizu (1:2) u okviru šesnaestine finala Kupa Kralja.

Barcelona je odigrala veoma lošu utakmicu protiv trećeligaša Ibize, ali su gosti nekako uspjeli izbjeći veliku senzaciju i proći dalje. Ibiza je odlično otvorila meč i povela u devetoj minuti kada je Caballe savladao Neta za 1:0 za erupciju oduševljenja na trbinama.

Nakon toga Barca je dominirala na sredini terena, ali nevjerovatno zvuči da u prvom poluvremenu nisu uspjeli uputiti nijedan šut kad protivničkom golu. No, Katalonci su uspjeli nekako da dođu do preokreta u drugom dijelu.

Barcelona je u 72. minuti odigrala prvu konkrentniju akciju na meču i došla je do poravnanja. De Jong je uposlio Griezmanna koji je pogodio mrežu Ibize za 1:1.

Činilo se nakon toga da ćemo gledati produžetke, ali u 95. minuti srušene su sve nade Ibize. Barca je odigrala odličnu kontru kada je Alba uposlio Griezmanna koji ponovo pogađa za preokret Barce i pobjedu od 2:1.

Katalonci su tako uspjeli izbjeći veliku senzaciju i nekako proći u osminu finala ovog takmičenja. Treba dodati da je Quique Setien odmorio nekoliko prvotimaca, a među njima bio je i Lionel Messi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.